EOC Sökmotoroptimering

Information gällande SEO

Att Synas På Google [alternativ]

När majoriteten undrar över hur de kan få en hemsida att synas på Google tänker de oftast enbart på sökmotoroptimering. Självklart är detta något varje hemsideägare behöver för långsiktiga resultat, men vad man då glömmer är de andra alternativen som också är gångbara. Dessa är dock betalalternativ, men utnyttjade på rätt sätt kan de användas för att skapa positiv ROI.

Google Annonsering – Söknätverket.

adwords-sponsrade-länkar

Ovanför och till höger av sökresultaten finns de sponsrade resultaten från Google Adwords. När man lägger upp sin annons på söknätverket visas annonsen på Google samt olika sökpartners (om detta tillval väljs). Det är absolut enklaste sättet att komma igång för att synas på Google. Det kostar givetvis pengar och kräver att man har avsatt en budget. Dessutom bör man vara bra på att skriva annonser och ha koll på vilka sökord som fungerar bäst för sin verksamhet och olika landningssidor.

Google Annonsering – Displaynätverket

Att synas på displaynätverket kan vara ett alternativ för lite större företag som är ute efter maximal exponering. För att synas här krävs att du exempelvis skapar en banner i ett visst format som kan visas på partnersidor hos Google. Du kan även synas på YouTube med en egen reklamvideo.

Google Shopping

google-shopping

För e-handlare med egen webbshop är Google Shopping en lämplig metod för att synas på Google. Om du har en xml-feed med produktinformation kan den läggas in direkt hos Google. När en person sedan söker efter en specifik produkt som du säljer dyker den upp med pris, bild och information på Google med länk direkt till webbshoppen.

Om du behöver hjälp med att annonsera på Google kan du alltid låta ett företag med certifierad personer sköta dina kampanjer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *