EOC Sökmotoroptimering

Information gällande SEO

Panda 4.0 uppdateringen – Vad innebär det för SEO?

I flera år har Google förstärkt kraven på innehållskvalité med hjälpa av sin Panda-uppdatering. Denna utveckling har varit relativt enkel att förutspå eftersom vi nu ser iteration 4 av den kända uppdateringen, som skakade om SEO-världen och satte skräck i företag när den först kom ut i Februari 2011.google panda

Vad innebär då Google Panda 4.0?

Eftersom uppdateringen är relativt ny och att vi inte sett den fullständiga effekten ännu, blir det svårt att urskilja exakt vilka som legat i skottlinjen denna gång. Om du har blivit träffad av denna uppdatering finns det anledning att se över ditt innehåll. I en tidig rapport från SearchEngineLand fick vi se att hemsidor som RetailMeNot har blivit träffade. Även eBay hade fått en minskning i sin söktrafik.

Det är svårt att dra någon slutsats från dessa data, men vid en första anblick ser det ut som det är fråga om ”tag”-problemet, vilket innebär många sidor med väldigt lite innehåll. Att kupongsidor tappar trafik från Google är inte så konstigt eftersom det i regel inte finns mycket information på varje enskild kupongsida. eBay har i likhet med RetailMeNot en betydande mängd interna sidor med mycket lite innehåll.

Förutom dessa hemsidor fanns också ett par kända rena innehålls-fokuserade sidor som exempelvis Examiner. I detta fallet finns anledning att misstänka att användargenererat innehåll är boven bakom deras förlust av positioner i Google.

Det är viktigt att ha kontroll över kvalitén på sin hemsida. Nackdelen med att låta användare skriva artiklar är att risken finns att innehållet har grammatiska fel eller är ytligt och väldigt likt annat innehåll på webben inom samma område.

Vad kan vi lära oss?

Om du har produktsidor eller textinnehåll är det lämpligt att se över allt för att hitta delar där du möjligtvis kan utöka det nuvarande innehållet med mer information. Det enda sättet att framtidssäkra sin sida är att se till att hålla en hög innehållsnivå samt säkerställa hög kvalité genom hela hemsidan. Detta betyder också ökade kostnader, men i längden är det värt att lägga ner tid på att framtidsanpassa sig så mycket som möjligt för att slippa få obehagliga överraskningar.

Du kan också låta ett företag ta hand om din sökmotoroptimering och göra en analys för att komma med förslag på förbättringar som kan göras för att få din hemsida att sitta säkrare.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *