EOC Sökmotoroptimering

Information gällande SEO

Sökmotoroptimering Pris? [betalningsmodeller]

Att betala rätt pris för sökmotoroptimering är något som de flesta företagare grubblar över innan köp. Är det för dyrt och kan det bli positiv ROI på investeringen? När valet står mellan webbyråer som erbjuder olika priser och betalningsmodeller kan det vara svårt att veta vad som passar bäst. På grund av att sökmotoroptimering i regel tar relativt lång tid (3+ månader) är också bindningstiden oftast på 1 år eller mer. Detta får man ta hänsyn till i prisbilden. Många byråer tillåter dock att man kan avsluta kontraktet om man inte är nöjd.

Betalningsmodeller och priser för sökmotoroptimering

Den vanligaste betalningsmodellen som de flesta webbyråer tillämpar är fast pris per sökord eller betalning under de dagar sökorden befinner sig på topp 10. Fördelen med fast pris per sökord är att du vet precis hur mycket du kommer betala varje månad/år. En annan betalningsmodell är totalt pris för sökmotoroptimeringen som inte är hänförligt till ett specifikt sökord. Här handlar det om 5000 kr/månad och uppåt. För de riktigt svåra sökorden behövs en större budget än exempelvis de standardpris per sökord som vanligtvis ges eftersom det krävs mer resurser och arbete för att ta sig upp på ett svårt sökord.

Om du skulle välja en webbyrå som enbart tar betalat för topp 10 placeringar är det viktigt att tänka på att det är DU som ska välja ut eller åtminstone godkänna sökorden eftersom sökord har olika svårighetsgrad som kräver olika mängd resurser. Har du redan ett par sökord som befinner sig på topp 10 kan du få betala utan att få något arbete utfört. Om webbyrån väljer ut långa sökfraser eller lokala sökord, exempelvis ”Internetmarknadsföring Jönköping” som är betydligt enklare att ta sig upp på jämfört med ”Internetmarknadsföring” bör du fundera över om det verkligen är dessa du vill bli hittad på. För tandläkare eller frisörer är de lokala sökorden helt klart lämpligast och bör därför räkna med att få betala ett lägre pris.

För de allra flesta är betalningsmodellen med fast pris den mest lämpliga. Tanken är att du ska bli nöjd och de sökord som redan befinner sig på topp 10 ska fortsätta att öka uppåt i sökresultaten.

Kvalité

Att du får vad du betalar för stämmer, precis som i andra sammanhang, också ganska bra inom sökmotoroptimering. Om priset är för lågt satt är tjänsten sannolikt inte heller speciellt effektiv, eftersom färre resurser kommer att användas för att få upp din hemsida på sökorden. Det gäller alltså att hitta en medelväg som även låter dig få positiv ROI.

Om du letar efter en webbyrå som erbjuder sökmotoroptimering till ett rimligt pris med hög kvalité bör du surfa in på toxic.se. De kan hjälpa dig med både enkla och svårare sökord.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *